Hämeenlinna eläväksi

Neljä vuotta sitten edellisellä vaalikaudella, kun olin viimeisessä Yhdyskuntalautakunnan kokouksessa esitin virkamiehille seuraavat viisi kehittämisasiaa Hämeenlinnaan.

  1. Puolen tunnin ja tunnin kiekkopaikkoja keskustaan, jotta ihmiset voisivat käydä asioimassa keskustan liikkeissä. Kun ei ole toteutettu ollaan onnistuttu tyhjentämään keskusta liikkeistä lähes kokonaan.
  2. Kadun varsiin vuoropysäköintiä helpottamaan katuen kunnossa pitoa ja kadun varsille ei jää ajoneuvot turhaan seisomaan useaksi päiväksi.
  3. Kiertoliittymiä haasteellisiin risteyksiin mm. keskussairaalan liittymät, Rengontien ja Aleksis Kiventien risteykseen, Idänpäähän 10-tien risteykseen sekä Ruununmyllylle 10- tien risteykseen, kuten myös muissa haasteellisissa risteyksissä. Näillä saataisiin ko. risteykset turvallisemmiksi ja vältyttäisiin pitkiltä jonoilta. Liikennevalot aiheuttavat monesti turhia pysähdyksiä, kun on hiljainen liikenne.
  4. Ilmaiset bussivuorot rautatieaseman ja keskussairaalan välillä esim. puolen tunnin välein, joka olisi palvelulinja muualta tuleville. Koska meillä rautaiteasema, linja-autoasema, virastotalot ja keskussairaala ovat etäällä toisistaan ja bussimaksu on kohtuuton. (toivottavasti Valttikortista tässä olisi hyötyä, mutta se ei palvele kaikkia) Lisäksi tämä helpottaisi keskustan pysäköintiä ja voisi lisätä ihmisten asiointia keskustassa, jos siellä olisi vielä liikkeitä.
  5. Viipurintien rautatiesillan etelä puolelle kulkuyhteys asemalaiturille sujuvaksi ja turvalliseksi, että autoilijat voisivat käyttää lähes tyhjää Keinuparkkia. (saataisiin pysäköintiyhtiölle ehkä tuloja)

Lisäksi lähiliikenne junat voisivat kulkea Helsinkiin, kuin Tampereelle joka tunti. Silloin ne palvelisivat myös näitä väliasemia kuten Iittalaa, Parolaa, Turenkia ym.. Tällä saatettaisiin helpottaa rautatieaseman pysäköintiä.

Olisiko tässä seuraavalle valtuustolle ja lautakunnille tavoitteita Hämeenlinnan keskustan elävöittämiseksi ja liikenteen saamiseksi joustavammaksi sekä turvallisemmaksi.

 

Kommentointi on suljettu.

css.php